22 Temmuz 2018 Pazar

Logo Tasarım Fiyatı

Logo Tasarım Fiyatı


Bir logo, herhangi bir markanın kimliğinin önemli bir parçasıdır. Bu, genellikle potansiyel bir müşterinin göreceği ilk şeydir ve rekabetin önündeki bir logoyu kullanmak çok önemlidir. Tüm iş harcamalarında olduğu gibi, logo tasarım maliyetini, kazanacağınız kalite ve değere karşı değerlendirmek gerekir. Profesyonel bir tasarımcı veya tasarım firması, logo tasarımınızın ayırt edici olmasını ve markanızın mesajını iletmesini sağlar. Herhangi bir hizmette olduğu gibi, logo tasarımında bir dizi fiyat noktası ve paket bulunur ve paranız için ne aldığınızı veya almamanızı anlamak önemlidir.



Bir logo tasarımının maliyeti 30 ila 500 lira arasındadır, ancak küçük bir işletme veya kaliteli bir tasarım arayışındaysanız, iyi bir logo tasarımı 1.000-10.000 lira arasında olmalıdır. Bir logo yaptırmak için en ucuz seçenek kendiniz yapmaktır. Eğitimli bir tasarımcıysanız ve Illustrator'a hakimseniz, sıfır maliyet ile hazırlayabilirsiniz. Eğer değilseniz, bu sizi bir logo tasarımcısına yönlendirir. 30 ila 500 lira arasındaki logoları ancak forumlarda, internet sitelerinde ve benzeri platformlarda bulduğunuz serbest çalışan grafikerler yapabilir. Profesyonel bir grafik ajansında bu fiyatlara logo tasarım hizmeti bulamazsınız. Serbest tasarımcı kullanmak harika bir deneyim olabilir; geri bildiriminize göre logonuzu özelleştiren bir uzmana sahip olursunuz. Bununla birlikte, geniş bir deneyim yelpazesi vardır; bu, geniş bir maliyet ve iş kalitesi yelpazesi anlamına gelir. Bire bir çalışmak istiyorsanız, potansiyel tasarımcıları seçmek önemlidir. Portföylerini ve referanslarını görmek şarttır ve güvendiğiniz birinden doğrudan tavsiye almak daha da iyidir.

Logonuz için geniş bir yelpazede tasarım seçenekleriyle sabit ücret fiyatlandırmasının istikrarını birleştiren bir logo tasarım yarışması, küresel bir tasarımcılar topluluğundan çok sayıda tasarım fikrini birleştirerek, şirketinizin logosu için size benzersiz fikirler sunabilir. Yarışma sırasında (genellikle bir ila iki hafta sürecek olan), tasarımcılarla etkileşim kurma ve tasarımlarının farklı sürümleri hakkında geri bildirim verme şansına sahipsiniz, böylece son ürünü şekillendirmeye yardımcı olabilirsiniz. Logo yarışmasını webmaster forumlarında da açabilirsiniz. Bu tür yarışmalar için en ideal yer forum platformlarıdır. Önünüze onlarca farklı seçenek gelir ve aralarından en iyisini seçerek yarışmanın galibini belirleyebilirsiniz. 


Profesyonel bir tasarım veya markalama ajansı, logonuzu tasarlamanız için başka bir seçenektir ve genellikle maliyet için yukarıdan aşağıya bir markalama paketi içerir. Tasarım ajansları, markanızın nasıl iyi bir şekilde öne çıkabileceğini anlamak için genellikle pazar araştırması ve rakip analizi yapar. Ajanslar, projenize tüm açılardan yaklaşacak ve iş verileriyle desteklenen kapsamlı çalışmaları garanti edecek yaratıcı ekipler kullanırlar. Tabii ki, bir tasarım ajansı ile çalışmanın en büyük engellerden biri maliyettir. Marka kimliği paketleri (bir logo içeren), bir ajansla yaklaşık 20 ila 50 binden başlar ve genellikle küçük markalar için bütçenin dışında kalır. Ayrıca, tüm ajanslar eşit olma elbette. Serbest bir tasarımcıyı işe alırken, araştırmanızı iş, stil ve müşteri memnuniyeti ile yapmalısınız. Logo tasarım projeniz için hangi yönde seçtiğinizden bağımsız olarak, paranız için tam olarak neye ihtiyacınız olduğunu bilmeniz önemlidir.





Hazır logo tasarımı sunan bazı ücretsiz sitelerdeki sunulan logolar genel anlamda kalitesizdir ve herkesin aynı logoyu kullanma ihtimali yüksektir. Bu tarz logolar firmanızın itibarını sarsar ve sizi komik duruma düşürür. Ücretsiz hizmet veren logo tasarım sitelerini, kişisel bloglarınız için kullanabilirsiniz ancak firma veya kurumsal logo tasarımlarında kesinlikle kullanmanızı önermiyoruz. Bunun için mutlaka konusunda uzman ve profesyonel bir dijital ajansı ile çalışmanız, marka değeriniz adına oldukça önemlidir. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Marka Tescil

Firmaların marka tescil için ilk başvurması gereken yer ise Türk Patent Enstitüsüne başvuru süreci ile başlamaktadır. Bu süreç içerisinde d...