6 Ağustos 2018 Pazartesi

Etkileyici Logo Tasarım Önerileri

Web ‘de yayınlanan çok sayıda yaratıcı logo tasarımı vitrinleri, logo tasarım kaynakları ve logo tasarım eğitimleri olmuştur. Bunlar, logo tasarımlarınız için güçlü bir araç kutusu oluşturmanıza yardımcı olurken, öncelikle bir logo tasarımını neyin iyi yaptığını ve bu kutuyu kullanmaya başlamadan önce nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlamanız gerekir. Bu makalede, etkili bir logo tasarımı yapan şeyin derinliğine ineceğiz ve aynı zamanda ikonik bir marka kimliğinin nasıl oluşturulacağının ilkeleri ve en iyi uygulamaları konusunda size rehberlik edeceğiz.

Etkileyici logo tasarım önerileri


Bir logonun ne olduğunu anlamak için, öncelikle logoların ana amacının ne olduğunu anlamalıyız. Tasarım süreci, logoyu hemen tanınabilir kılmaya, güvene, hayranlığa, sadakate ve ima edilen üstünlüğe ilham vermeye çalışmalıdır. Logo, bir şirketin ticari markasının veya ekonomik varlığının bir yönüdür ve şekilleri, renkleri, fontları ve görüntüleri genellikle aynı pazardaki diğer logolardan çarpıcı biçimde farklıdır. Logolar tanımlamak için kullanılır.

Logo tasarımda anlaşılırlık

İyi bir logo, ayırt edici, uygun, pratik, grafik ve basit formdadır ve sahibinin istediği mesajı iletir. Bir kavram ya da “anlam” genellikle etkili bir logonun arkasındadır ve istenen mesajı iletir. Bir logo herhangi bir boyutta basılabilmeli ve çoğu durumda renksiz olarak etkili olmalıdır. Büyük bir logo aslında iki şeye kadar kaynar: büyük konsept ve mükemmel uygulama. Bazıları iyi bir logo yaratmanın ne zor olduğunu merak ediyor. Küçükler, yapmak kolay görünüyorlar, bu yüzden sorun değil, değil mi? Bir tasarımcının çabalarının sonucunu gördüğünüzde, logo oluşturma basit bir iş gibi görünebilir. Ama değil. Bir logo, düşünceyi ve yaratıcılığı alır ve birçok öğe iyi bir şey yapmak için birleşir. Bir logo oluştururken, nihai tasarımın müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamasını sağlayan bir işlemi takip edin . Aşağıda, profesyonel logo tasarımcılarının izlediği tipik süreci listeledik. Pratik olarak, hiç şüphesiz kendiniz geliştireceksiniz.

Sade Tasarım. Tasarım özetini almak için müşteri ile bir anket veya görüşme yapın.
Araştırma. Endüstrinin kendisi, tarihi ve rakipleri üzerinde araştırma yürütmek. Önce problemi çöz, daha sonra tasarla.

Referans. Tasarım özeti ile ilgili olabilecek başarılı ve güncel stiller ve trendler üzerinde logo tasarımları üzerinde araştırma yürütmek. Kendi iyiliği için değil, onların farkında olmak için eğilimleri takip edin: logo tasarımında uzun ömür önemlidir.

Sade, şık ve etkileyici logo tasarımlar

Eskiz ve Kavramsallaştırma. Brifing ve araştırmanızın etrafındaki logo tasarım konseptini geliştirin. Bu, tasarım sürecinin en önemli parçası. Yaratıcı olun ve ilham alın. Bundan sonra, aslında bilgisayar üzerinde tasarlamak daha kolaydır. Eskiz, hayal gücünüzü geliştirmeye yardımcı olur: anladığınızda, her zaman beyaz kâğıttan başlayacaksınız.

Düzeltmeler ve konumlandırma. Kendinizi bir yüklenici olarak konumlandırın (örn. Müşteriden talimatlar almak) ya da uzun süreli bir ilişki (örneğin müşteriyi en iyi çözüme yönlendirmek) inşa etmek, logoyu gerektiği gibi revize etmek ve geliştirmek.

Doğru tasarımlar önemlidir
Doğru logo tasarımı kazandırır

Sunum. Müşterinize en iyi logo tasarımlarınızı sunun. PDF formatı genellikle en iyi şekilde çalışır. Ayrıca, logoyu, müşterinin marka kimliğini daha net bir şekilde görselleştirmesine yardımcı olacak bağlamda göstermek isteyebilirsiniz. Yüksek kaliteli bir sunum hazırlamak, müşterilerinizin tasarımlarınızı onaylamalarını sağlayan en etkili yoldur. Anlamlı sunum, belirli bir amaç için özel bir tasarımdır. Yeni bir fikir, belki de tasarımcının en zor görevlerden biridir. Bu sadece bir tasarım problemi değil, aynı zamanda yeni bir şey için de gereklidir.
Bir tasarımcının farklı sunumu teknikleri olabilir. Yöntemi ne olursa olsun, sunumun profesyonel olması gerekir. Logo tasarım konusunda en önemli maddelerden biridir sunum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Marka Tescil

Firmaların marka tescil için ilk başvurması gereken yer ise Türk Patent Enstitüsüne başvuru süreci ile başlamaktadır. Bu süreç içerisinde d...