11 Şubat 2019 Pazartesi

Tez Yazdırma Hakkında Her şey

Öncelikle bir konuyu araştırarak dünyada küçükte olsa bir fark yaratabileceğinizin farkında olun.  Tez yazdırma önemli bir konudur.  Bilinçli bir konu seçimi en önemli kriterlerden biridir.  Ancak kâğıt kalitesinden araştırma konunuza kullanacağınız testlerden anketlere hepsi titizlikle üstünde durularak farkıdanlık ile hazırlanması gereken konulardır.

Ana fikri ilk cümlede kendi anlatım diliniz ile vermelisiniz.  Aynı gün kurulun birden fazla tez dinleyeceğini göz önüne alarak anlatım dilinizin akıcı ve anlaşılır olmasına dikkat edin.  Laf kalabalığı kimseye bir yere götürmez.  Sayfa sayısı değil içerik önemlidir.
Kurulu yönlendirmeli, ne hakkında olduğunu net anlatmalı ve savunmanıza odaklanmanıza elbette yardımcı olmalı.  Tez yazdırma bir uzmanlık konusudur.  Tez yazdırma konusunda sağlıklı bir araştırma yapmadan ne beklemeniz gerektiğini aşağı yukarı anlamadan konu seçmenizi önermiyoruz.

doktora tezi hazirlama 

Tez Yazdırma Konusunda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar?

Okuyan kişiyi düşünerek girişte konu hakkında sade bir anlatım ile kuruldakileri tezin içine çekin.  Tez bildirisini makalenin ortasına yada sonuna eklemeyin.  Genel olarak tüm makaleye yaymanız daha sağlıklı bir seçim olur.  Belirsizlikten kaçının.  Net olun.  Makalenin amacı nedir?  Tez yazdırma en yapılmaması gereken şey cümleye makalemin amacı gibi bir cümle ile başlamayın.  Yüzlerce tez dinlemiş bu kurulun dikkatini çekmek istiyorsanız lütfen fark yaratın.
Tez siz yazarken gelişmeye devam eder.  O yüzden zaman yönetimine dikkat edin.  Tez yazdırma sırasında planlama yapın ve asla ek süre istemeyecek şekilde tezi hazırlayıp teslim edin.
Zamanında teslim edilen bir tezin artı puanları vardır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Marka Tescil

Firmaların marka tescil için ilk başvurması gereken yer ise Türk Patent Enstitüsüne başvuru süreci ile başlamaktadır. Bu süreç içerisinde d...